Het Hart van de Adelaar is een debuut waar Emmelie Arents trots op kan zijn. Ze weet interessante personages neer te zetten, in een duistere wereld vol conflict, en is er niet bang voor om haar darlings door een hel te laten gaan.

Joana Sky bezit het vermogen om dodelijke wensen uit te spreken, een talent dat in Tuvalon wordt gevreesd en vernietigd. Wanneer ze ten onrechte wordt veroordeeld voor het uitspreken van een Hartbewerking, gaat ze de doodstraf tegemoet. Koning Damon heeft echter andere plannen voor het meisje dat in staat is om harten te verpulveren. Ze begrijpt al snel dat haar leven gespaard werd met slechts één doel: het uitroeien van het rebellenleger de Adelaars. De tegenstanders worden sterker, maar Joana’s training aan het hof vormt haar tot het perfecte wapen. De opdracht van de koning is harteloos: hij beveelt Joana om de Adelaars te vernietigen. Lukt het haar om weerstand te bieden en te overleven zonder haar eigen hart op te offeren?

Precies de juiste hoeveelheid informatie

Meteen vanaf de eerste pagina wordt je in het verhaal gezogen en leer je op een boeiende manier de personages en wereld kennen, zonder dat het een infodump wordt, of juist verwarrend. Hierdoor voelde het heel erg natuurlijk aan, alsof ik zelf al mijn hele leven in die wereld heb geleefd en precies weet hoe het in elkaar steekt. Ook heel fijn, is hoe Emmelie in een magische wereld bepaalde dingen op een logische manier weet te verklaren, zoals Joana’s iconische paarse haarkleur.

Emmelie’s schrijfstijl is vlot, maar beeldend, waardoor het lekker wegleest en je het prima in één zucht uit kan lezen (als je niet telkens afgeleid wordt natuurlijk, zoals ik).

Ik wil meer

En daar is geen woord van overdreven. Laat ik dit moment aangrijpen om toch een punt van kritiek te benoemen, en dat is dat het einde wel héél vlot geschreven was. Ik had graag meer gelezen hoe het met Soren verder zou verlopen bijvoorbeeld (om even geen spoilers te noemen). Haar vriendin Judith, die terloops op het einde even werd genoemd. Joana’s nieuwe liefde. Of de nieuwe, mysterieuze Jeff op het einde, waar ik hoge verwachtingen van had (plot-wise) en daarna compleet verdween en onbelangrijk bleek.

Tja, details, denk ik dan. Hoewel het vaak wel de details zijn die het er toe doen. Dat terzijde was het vanaf begin tot eind echt een boeiend verhaal en ik denk dat het alleen maar iets positiefs is dat ik verlang naar meer. Zeker voor een debuut is het een zeer geslaagd boek. Voor debutanten ben ik vaak ook nét ietsje minder kritisch, maar eigenlijk heb ik niet veel punten van kritiek kunnen vinden, zelfs als ik moeite deed om dingen te vinden. Dat vind ik echt super knap!

Ik zie uit naar meer verhalen van Emmelie.

Titel: Het Hart van de Adelaar
Auteur: Emmelie Arents
Verschenen: augustus 2020
Pagina’s: 300
Uitgever: Hamley Books
ISBN:9789463967310
Debuut: Ja

Rating: 4.5/5

bestelbijbookspot
Bestel bij Bookspot
Bestel bij Libris