De Laatste Zet is het laatste deel in de ‘Hawthorne mysterie’ serie en weet te eindigen met een knal! Hoewel ik mijn best doe geen spoilers in mijn recensie te zetten, kan ik niet beloven dat ik niet per ongeluk iets verklap over deel 1 en 2. Je bent gewaarschuwd!

Het is nog maar een kwestie van weken voor de miljarden van Tobias Hawthorne officieel van Avery Grambs zullen zijn: haar jaar in Hawthorne House is bijna voorbij. De beveiliging staat op scherp, paparazzi liggen in de struiken en haar advocaat bestookt haar met financiële plannen. Maar Avery laat zich liever afleiden door de Hawthorne-broers, die ze inmiddels niet meer kan wegdenken uit haar leven. Zij kent hun geheimen en de broers die van haar.

Alles kan echter in een klap veranderen wanneer Avery een onverwachte bezoeker binnenlaat. Het meisje vraagt om hulp, maar is ze te vertrouwen? Haar komst maakt in elk geval veel los in Hawthorne House. Algauw wordt duidelijk dat er nog een laatste puzzel moet worden opgelost: een gevaarlijk spel tegen een onbekende, machtige speler. En er kan er maar één de winnaar zijn.

Meteen weer in het verhaal

Oké, ik moest een klein beetje weer inkomen omdat het al best lang geleden is dat ik deel 1 en 2 had gelezen, maar Barnes weet heel goed waar en wanneer ze kleine beetjes info moet sprinkelen zodat je weer herinnerd wordt aan de vorige gebeurtenissen. En dat zonder dat het een lange saaie info-dump is! Die schrijftechniek was me in deel 2 ook al opgevallen, waardoor ik nu ook wel aan deel 3 durfde te beginnen zonder te herlezen.

Liefdesdriekhoek of… quartet?

In De laatste zet komt een nieuw personage in het leven van Avery en de Hawthorne broers die hun leven goed op zijn kop weet te zetten. De relaties onderling worden mooi weergegeven en Avery moet een duidelijke keuze maken tussen Jameson en Grey. Hoewel de focus niet ligt op het romantische aspect, is het fijn om te zien hoe het zich ontwikkelt.

Beetje verwarrend halverwege, maar bevredigend einde

Het is te verwachten dat je met een mysterie af en toe de draad een beetje kwijt bent, maar halverwege het verhaal worden er veel plottwists naar de lezer geworpen, met bijbehorende nieuwe personages. Hoewel het een goede opbouw is voor de climax, was het halverwege toch wel een beetje té verwarrend waardoor ik mijn aandacht even verloor. Gelukkig weet Barnes goed de spanning erin te houden en zijn de personages ook stuk voor stuk heerlijk om te volgen, waardoor het geen straf was om verder te lezen. Zeker als bepaalde dingen aan het licht komen en je weet wie wat heeft gedaan (nee, ik kan het niet vager beschrijven), móét je weten hoe het afloopt. Alle plotpunten komen heel mooi samen in het slot van het verhaal en er blijft geen vraag onbeantwoord. Avery bewijst keer op keer een sterke jonge vrouw te zijn, en stelt ook op het allerlaatst niet teleur!

De serie laat me een beetje verdrietig achter omdat ik weet dat het nu echt voorbij is, maar wat een geweldig avontuur was het met Avery, de Hawthorne broers en de rest!


Bedankt Blossombooks voor dit recensie exemplaar!

[Dat dit een recensie exemplaar betreft heeft geen invloed op mijn mening.]

Titel: De Verloren Erfgenaam
Auteur: Jennifer Lynn Barnes
Verschenen: September 2022
Pagina’s: 392
Uitgever: Blossom Books
Rating: 4/5