De Erfenis, het eerste deel van deze serie, liet me huilend achter met een cliffhanger. Ik moest en zou meer lezen over Avery en de mysterie rondom de Hawthornes. Nu was het eindelijk zover… En het stelde niet teleur!

Het mysterie rondom de familie Hawthorne is in ‘De erfenis’ nog niet opgelost. Sterker nog, het is juist groter geworden. Avery en Jameson hebben ontdekt dat het absoluut geen toeval is dat Tobias Hawthorne haar zijn vermogen heeft nagelaten. Hij houdt Avery al jaren in de gaten. Maar waarom? Hoopt hij dat ze zijn versplinterde familie weer bij elkaar zou kunnen brengen, of zit er meer achter? Avery is vastbesloten om antwoorden te vinden, maar dat is niet makkelijk met Jameson en Grayson in de buurt. Bovendien zijn er nog steeds mensen die haar het liefst zien verdwijnen…

Fijne reminder!

Deel 1 heeft een belangrijke clue achtergelaten over een bepaalde Hawthorne, die Avery heel goed leek te kennen zelfs! In dit deel gaan Avery en de knappe Hawthorne broers op zoek naar die persoon, en de waarheid over wat er echt is gebeurd.

Hoewel het meeste nog goed in mijn geheugen zat, was het wel heel fijn dat Barnes het verhaal samenvattend begon, zonder dat het infodumping werd of saai. Wat heerlijk om Avery weer ’terug te zien’, net zoals Jameson, Grayson, Xander, Nash, Libby en… onze modderfaxing Max die in dit boek in levende lijve verschijnt. Ik hoopte er in deel 1 al op en ik ben blij dat we meer Max-tijd hadden in deel 2.

Je blijft doorlezen

Ik kan niet anders zeggen dat er ook in dit deel weer heerlijke puzzels en mysterie is verwerkt in allemaal korte hoofdstukjes waardoor je blijft zeggen tegen je zelf: oké, nog eentje dan… De vlotte en humoristische schrijfstijl van Barnes weet je ook telkens weer terug te roepen naar het boek.

Ik wil meer Gray

De driehoeksverhouding tussen Avery, Jamie en Gray ging hier ook weer verder, waarbij ik vooral heb genoten van Jameson. Eigenlijk had ik graag nog wat meer Gray gezien in dit deel, maar als we dat in deel 3 kunnen verwachten, hoor je me verder niet klagen. Net zoals dat Avery’s zus, Libby, van mij ook wel meer screen-time had mogen hebben. Maar ja, wat wil je met een verhaal als dit waarbij letterlijk bijna elk personage echt leuk en interessant te noemen is! Geen wonder dat Barnes er een trilogie van maakt. I need more, more, more!

Plottwist welldone

Mag ik besluiten met de geweldige plottwist na plottwist op het einde? Natuurlijk was het hele verhaal boeiend om te lezen, maar die laatste hoofdstukken… Nou ja, ik ga hier niets spoilen natuurlijk, maar geloof me: je wil deze serie lezen! Als hij niet al op je TBR lijst staat, zet hem dan erop. En als hij er al wel op staat, zet hem boven aan je lijst. Want deze boeken verdienen het dubbel en dwars om gelezen te worden.

Bedankt Blossom Books voor dit recensie exemplaar!
Disclaimer: Dat het een recensie exemplaar betreft beïnvloed niet mijn beoordeling.

Titel: De Verloren Erfgenaam
Auteur: Jennifer Lynn Barnes
Verschenen: September 2021
Pagina’s: 392
Uitgever: Blossom Books
Rating: 4.5/5