Een vloek zo eenzaam (deel 1) vond ik al geweldig, met een stel geweldige personages. Ik had het niet verwacht – niet op deze manier – maar deel 2 vond ik serieus nóg mooier. Ik probeer hieronder niet te veel spoilers te zetten, maar ik kan niet beloven dat ik niet per ongeluk iets verklap (van deel 1). Dus als je die nog niet hebt gelezen… Waar wacht je nog op? Koop/leen het boek en begin met lezen!

Harper heeft de vloek van prins Rhen verbroken, maar dat betekent niet dat het goed gaat in Sinteldaal. Er gaan geruchten dat er een andere erfgenaam is die meer recht heeft op de troon, en dat ‘prinses’ Harper een bedrieger is. Grey is weggevlucht en draagt een vreselijk geheim met zich mee. Als hij wordt ontdekt door soldaten en met geweld wordt teruggebracht naar IJzerroos, begint zijn loyaliteit langzaam te verschuiven. Hij ontwikkelt een vriendschap met een vijandelijke prinses en moet beslissen of hij de strijd zal aangaan met Rhen voor een kroon die hij nooit heeft gewild.

Door de ogen van twee anderen

In deel 1 lees je vanuit Rhen en Harper. Hun verhaal was aan het einde dan eigenlijk ook wel echt klaar. Maar in dit deel lezen we vanuit Grey – een geliefd personage uit deel 1 – en Lia Mara – een nieuwe verschijning, en dochter van een bekende vijand uit deel 1. Ondanks dat Harper en Rhen wel in dit deel voor kwamen, was het verhaal echt van Grey en Mara. Het was leuk om meer vanuit Grey te lezen, omdat hij over het algemeen heel stil is, en nu leer je zijn gedachtegang ook goed kennen.

Krachtige dames

Niet dat het een feministisch boek is – en dat hoeft voor mij ook helemaal niet – maar ik ben wel gek op verhalen met sterke, vrouwelijke hoofdpersonages. Soms ben ik wat eenkennig, dus in het begin dacht ik stiekem: ‘Getsie, wie is Lia Mara nou weer? Ik vond Harper wel cool.’ En toen ik het verhaal had uitgelezen, vond ik Lia Mara zelfs nog leuker dan Harper! Lia Mara denkt niet veel goeds over zichzelf, maar ze is een sterke meid, met een sterke mening en rechtvaardigheidsgevoel. Haar zus, Nollis Verin, ga je op den duur ook van houden, ondanks haar tekortkomingen. En Karis Luran, haar moeder, is krachtig op een heel ander niveau… Niet de goede manier.

Waarom is het al afgelopen?

Het is niet per se een ‘dun’ boek te noemen, maar Kemmerers schrijfstijl leest zo lekker weg! Ze weet een schitterende wereld uiteen te zetten, en ik vond het heerlijk om in deel 2 meer van die wereld te verkennen. Nu is het helaas weer wachten totdat deel 3 is vertaald… Wat een minpunt weer!

Titel: Een hart zo vurig
Auteur: Brigid Kemmerer
Verschenen: Mei 2021
Pagina’s: 432
Uitgever: Blossom Books
Debuut: Nee
Rating: 5/5

bestelbijbookspot
Bestel bij Bookspot
Bestel bij Libris