Beoordeel een boek…

Oké, oké, we kennen het nu wel. Beoordeel een boek niet op zijn kaft, toch? Realiteit is: dat doen we dus wel. Bewust of onbewust. In je geest vorm je binnen een fractie van een seconde al een oordeel op basis van een ontwerp. Het zorgt ervoor dat we een boek oppakken, om vervolgens de achterkant te lezen, of dat we hem lekker op de plank laten liggen.

Er zijn hele studies over waar een goed ontwerp aan moet voldoen, en wat de psychologie is achter een ontwerp (en bijbehorende marketing), maar het komt hier op neer: een goed boekomslag ontwerp is cruciaal als je ook daadwerkelijk wil dat potentiële lezers jóúw boek tussen al die anderen eruit pakken.

Grafisch ontwerper inhuren?

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om het zelf te doen, en dat begrijp ik best. Een goed boekomslag ontwerp kost geld, en het liefst willen we zoveel mogelijk besparen als het kan. Maar zoals ik al zei, speelt een (goed!) ontwerp een belangrijke rol in je verkopen. Kijk dan ook niet alleen naar het kostenplaatje wat je nu hebt, maar bezie het als wat het écht is: een investering.

Passie

Ik heb inmiddels al meer dan 8 jaar ervaring als grafisch ontwerper. En vond het wel eens tijd dat ik meerdere passies combineer. In dit geval, grafisch ontwerp + boeken. Nu heb ik het wel telkens over een boekomslag ontwerp, maar natuurlijk kan ik ook veel andere dingen ontwerpen. Denk daarbij aan:

  • Binnenwerk boek
  • Logo
  • Visitekaartjes
  • Folders
  • Flyers
  • Posters
  • Illustraties
  • Website

Tarieven boekomslag ontwerp

Net zoals ieder mens uniek is met zijn/haar wensen, geldt dat ook voor een ontwerp. Maar in de regel kost een boekomslag ontwerp bij mij v.a. €200 (incl. 21% btw). Het gaat hierbij dan om de voorkant. Vanaf €280 als ook de rug en achterkant ontworpen moet worden. Hier zitten standaard 2 revisierondes bij inbegrepen.

Natuurlijk zal alles ALTIJD in overleg gaan, zodat je niet met (onaangename) verrassingen komt te staan!

Interesse? Neem dan contact met me op!

Contact opnemen