Om te bloggen. 🙈

Teveel interesses, te weinig tijd

Al een hele tijd heb ik het voornemen om te bloggen. Gewoon, nieuwerwets, lekker bloggen. Nu doe ik dat natuurlijk wel met het posten van mijn reviews. Ik probeer 1x per 2 weken een review te plaatsen, maar dat hangt natuurlijk van veel factoren af. Geen stress, natuurlijk. Het is heerlijk om een boek te lezen en daar lekker mijn oordeel over te vellen. Muahaha.

Maar ja, ik heb meer interesses dan alleen lezen en scherpe reviews schrijven. En naast mijn interesses heb ik ook nog mijn man (waar ik graag tijd mee doorbreng), een hond, twee katten (oké die vragen niet veel), een huishouding (die vraagt altijd teveel), mijn werk (eigen bedrijf, Xless Design) en nog een aantal andere dingen die ik heel erg belangrijk vind. Maar wel tijd kosten 🙂

Boek schrijven

O, en over schrijven gesproken… Dat is ook één ding wat veel tijd in beslag neemt momenteel. Het schrijven van mijn eerste boek! Super spannend ook natuurlijk. Ik ben net van de week klaar met het herschrijven van versie 2, wat echt pijnlijk was, maar ook iets om heel erg trots op te zijn. Mijn eerste versie bevatte 115.000 woorden ongeveer, en daarvan heb ik sowieso 90% volledig moeten herschrijven. Ouch. Maar het is er wel echt beter op geworden (denk ik, ik ga een deze dagen beginnen met herlezen, en dan herschrijfronde 3 in).

Wanneer kan ik dan bloggen?

Maar goed, al met al is het feitelijke bloggen een beetje blijven liggen dus. Misschien ook wel een klein beetje door de negatieve gedachten in mijn hoofd, dat een beetje gaat zoals dit: “Niemand leest/bezoekt je blog toch.” Herkenbaar? Nou ja goed, ik wilde bij deze toch de knoop even doorhakken.

Het erge is, ik heb nog zoveel ideeën liggen. Zeker als het gaat om schrijven. Ik heb zelfs de neiging om een vlog te beginnen op Youtube, en me dan te richten op schrijvers, met allerlei schrijftips en dergelijke. In het Engels uiteraard, want in het Nederlands zet dat geen zoden aan de dijk.

En hoe vind ik dan de tijd daarvoor? Pffff… Geen idee!